BosnianEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
bh fashion week sarajevo 24

MELISA HUJIĆ / ETIQUETTE

https://www.instagram.com/etiquetteclothes?igsh=czVoeWF0cXJmdHhq

ETIQUETTE je BH brend iza kojeg stoji  Melisa Hujić, zaljubljenica u modu,  koja svojim kreacijama potiče žene da izraze svoju individualnost. Svaka žena treba da od Etiquette komada kreira svoj vlastiti stil načinom na koji ga nosi. Melisa je diplomirana ekonomistica, vlasnica I osnivačica Brenda prepoznatljivog u regiji, koji spaja ljubav, sreću, unikatnost, umijeće I znanje.

Sara Rose  kolekcija fokusirana je na kroj I siluetu, osmišljena je da odaje snagu, slobodu I samostalnost osobe koja je nosi. Dok paradira ulicama svoga grada portret je osjetljive ali odvažne sarajke, beograđanke, parižanke. Ono što nosi, šta čita, misli,  sam njen odnos prema životu ogleda se u njenom odabiru dnevnog izgleda koji je odabrala za sebe.

Izvor inspiracije je dinamika gradskog života, arhitektura. Korišteni materijali su visoko kvalitetne prirodne tkanine, laganih, prozračnih tekstura. Boje su često inspirisane gradskim pejzažima, od neutralnih tonova do jarkih akcenata koji oponašaju urbani kolorit.

Stil koji preovladava: Urbani, moderan, sa elementima funkcionalnosti I praktičnosti.

Kolekcija je namjenjena urbanoj, dinamičnoj populaciji žena I muškaraca koji žive u gradu I koja traži praktične, ali stilizovane komade odjeće.

LIVE         21.06. u 19:00h
DIGITAL   22.06. u 14:00h